Revamil Hydrofiele Wondgel

€ 13,45 (inclusief btw)
Aantal

Revamil Wondgel

Hoewel de meeste mensen honing alleen maar kennen als zoetje op het brood of in de thee, hebben sommige honingsoorten een enorm goede wondhelende werking.
Lang niet elke honing heeft deze eigenschappen, vandaar dat zeer af te raden is om zomaar honing op een wond te smeren, zelfs niet als die biologisch is of “koud geslingerd”. Het bedrijf Bfactory in Rhenen heeft in samenwerking met de Universiteit van Wageningen een methode ontwikkeld om honing onder gecontroleerde omstandigheden te produceren. Dit procedé garandeert een constante kwaliteit en hoogwaardige samenstelling.

De belangrijkste eigenschappen van Revamil® hydrofiele wondgel zijn:
Bescherming tegen wondinfecties. De enzymrijke honing van Revamil geeft een antibacteriële bescherming. De lage pH van de honing zorgt voor een zuur milieu waardoor de wond sneller geneest. Honing bevat bovendien weinig water en veel suiker. Hierdoor worden bacteriën als het ware uitgedroogd en kunnen deze zich niet vermenigvuldigen.
Prikken. Vlak na het aanbrengen prikt de honing misschien een beetje, maar daarna zult u merken dat dit snel overgaat.
Geen korstvorming. Honing zorgt voor een vochtig wondmilieu, waardoor er minder kans is op korstvorming.
Weg met de vieze wondgeur. Wondgeur ontstaat vooral door bacteriën die in de wond allerlei stoffen produceren die zeer onaangenaam ruiken. Revamil® hydrofiele wondgel vormt een beschermend laagje dat bacteriën doodt.

Revamil® hydrofiele wondgel is geschikt voor verschillende typen wonden. Het is ook een waardevolle aanvulling voor uw EHBO kist, zodat u het bij de hand heeft in geval van kleine verwondingen door ongelukken in en rondom huis. Raadpleeg bij ernstige wonden altijd uw huisarts. In het overzicht hieronder kunt u lezen voor welke wonden Revamil® hydrofiele wondgel kan worden toegepast.

Behandeling door arts, therapeut of verpleegkundige
Diabetische voet
Doorligwonden
Open been
Brandwonden
Chirurgische wonden

Thuis, vakantie, sport
Schaafwonden
Bijtwonden
Kleine wondjes
Wondjes door vallen

Samenstelling
100% zuivere honing met een hoog gehalte aan het honingenzym glucose oxidase

Houdbaarheid
Drie jaar. Na openen van de tube drie maanden

Gebruik
Revamil® hydrofiele wondgel aanbrengen op een pleister of op een verbandgaasje. Het verbandgaasje daarna fixeren met een wondverband. De wond in het begin dagelijks opnieuw met Revamil® hydrofiele wondgel behandelen. Als de wond er schoon uitziet en gaat genezen mag de pleister of het verband 2-3 dagen blijven zitten. Als de wond is gesloten kan de behandeling worden gestopt.

Kwaliteit
Revamil® hydrofiele wondgel bevat 100% pure honing. Productie vindt plaats onder controle van kwaliteitsysteem van Bfactory. Revamil® hydrofiele wondgel is een CE-geregistreerd product, waardoor optimale veiligheid is gegarandeerd.

Farmaceutische stoffen
Revamil® hydrofiele wondgel bevat geen farmaceutische stoffen.

Allergie
Revamil® hydrofiele wondgel bevat geen conserveringsmiddelen of andere stoffen waarvan bekend is dat ze allergische of overgevoeligheidsreacties kunnen opwekken. Lees altijd goed de bijsluiter en als u twijfelt vraag dan uw huisarts om advies.

Revamil Hydrofiele Wondgel tube 18 gram.