Hieronder treft u een aantal reacties van gebruikers van Vetramil. Neem contact met ons op indien u uw ervaring wilt delen dan voegen wij deze toe op de website.

Jong paard met grote open wond aan voorbeen
Onze 2-jarige hengst heeft afgelopen zomer zijn voorbeen ernstig verwond aan het weidehek. De wond is gehecht door de veearts en daarna heeft hij er een verband om heen gedaan. Zodra het verband er af mocht zijn wij gaan behandelen met zalf. Aanvankelijk met zalf van de veearts, maar de wond wilde hiermee niet goed genezen. Ook was hij heel lastig met het aanbrengen van deze zalf, zodat je altijd met zijn tweeën moest zijn om het paard te behandelen. Op advies van een collega ben ik al gauw overgestapt op Vetramil en deze zalf heeft super geholpen. De wond is heel snel en mooi genezen. Er is nu nog slechts een klein litteken over en je moet goed kijken wil je dit zien. Waarbij ik ook nog wil opmerken dat het paard gedurende de behandeling met Vetramil heel makkelijk is geweest. De zalf werkt verzachtend en hij heeft dit al heel snel door gehad: meneer stond dan ook keurig stil, stak zelf het verwonde been naar voren waardoor hij door één persoon behandeld kon worden.
Ook onze veearts is enthousiast over het behaalde resultaat en heeft Vetramil nu aan zijn apotheek toegevoegd. Anke Traag-van der Linden, Erichem

Onze poes van de vuilnisbelt
Onze poes Sientje is destijds door het dierenasiel in Zwolle van de vuilnisbelt geplukt. Inmiddels hebben we haar alweer vier jaar en heeft ze het bij ons erg naar haar zin. Op een gegeven moment krabde ze telkens in haar oortje, tot bloedens toe. Omdat ze erg schuw is zag ik ertegenop om naar de dierenarts te gaan. Ik heb toen eerst Vetramil geprobeerd en zag direct resultaat. Ze krabde niet meer in haar oortje en de wondjes genazen heel snel. Prima product, sindsdien zorg ik dat ik altijd een tubetje Vetramil in huis heb, Joke.

Konijn Kees met abcesje
Gelezen op de Bunnybin konijnen website: ………”Op donderdag kregen we ook uit Sonnega Friesland een JOEKEL terug. Het was een vent met vosshaar, nu heet hij Kees. Hij was gecastreerd en leefde vreedzaam samen met zijn broer...en dames... maar het werd nu ineens vechten. Kees hield er behoorlijke wonden aan over ..overal eigenlijk. En omdat de eigenaren al zulke mooie rennen hadden en niet nu nog verder konden bouwen....hebben we Kees hartelijk welkom geheten. Hij bleek een klein abcesje in de flank te hebben. Dat heb ik met hulp open gemaakt, korst eraf, water met biotex-groen erdoor gespoeld nadat ik veel pus eruit had gepulkt. En toen betadine en de nieuwe zalf Vetramil. Dit is een nieuw product, een zalf met natuurlijke (onverhit geslagen) honing, dat goed werkt bij abcessen en open wonden”…. …….

Paard met mok
Gelezen op Paardenforum Cavaletti website: …….”Via de Paardendrogist kreeg ik een foldertje van "Vetramil". Dit is een wondzalf, die ook zeer geschikt is tegen mok. Het schijnt bitter te zijn, zodat paarden er afblijven. Ik heb het intussen in huis, maar nog niet gebruikt, maar dat ga ik zeker doen als mijn paard weer mok krijgt. Misschien een idee???”

Paard met operatiewond
Ik heb Vetramil gebruikt na de operatie van Lana op de wond. Het was natuurlijk gehecht, maar voor alle zekerheid heb ik haar toen met Vetramil ingesmeerd. De wond was prachtig genezen. Miranda, Gouda

Ik heb een paard van 25 jaar oud….
Mijn paard Fortune is 25 jaar oud en heeft zomers steevast last van mok. Hij krijgt dan altijd direct een dik been. Afgelopen zomer was het weer zover en heb ik Vetramil gebruikt. Ik smeerde de kootholte eenmaal per dag goed in. Elke dag verwijderde ik voorzichtig de korstjes door de Vetramil zachtjes in te masseren. Na enkele weken was hij mokvrij. Daarna heb ik als onderhoud een paar maal per week Vetramil gesmeerd op de vatbare plekken. De mok is niet meer teruggekomen. Ik ben ontzettend blij met Vetramil, bedankt! Tineke.

Paard Fee kreeg een flinke trap…..
Mijn paard Fee kreeg van een ander paard een flinke trap wat een open wond opleverde op haar bil. Met vetramil was er na slechts een paar dagen alleen nog een kaal plekje over.
Annette Creemers

Paard met schaafplekken
Mijn jonge paard heeft nogal eens schaafplekken en kleine wondjes. Daarom heb ik altijd een tube vetramil in de kast, daarmee verdwijnen de plekjes als sneeuw voor de zon.
Jozina

Vieze knie bij paard Sammy
Sammy, mijn paard, had door onbekende oorzaak een flinke open plek aan haar knie. Bloed, wondvocht vermengd met Vetramil zag er onsmakelijk uit, maar na een paar dagen was het al zo goed als over.
Linda

Cavia met keelabces
Gelezen op cavia.prikpagina website: …………”Hoi Esther,Waar woon je? Misschien kunnen wij je helpen aan ervaren dierenartsen in de buurt? Ik heb persoonlijk vrij veel ervaring met keelabcessen bij cavia`s, en wat bij mijn dieren nog het beste hielp (en we hebben aardig wat geprobeerd!) is het abces open snijden(nee, niet onder narcose, het kan ook met verdovingsspray en dan met een scherp mesje 1 mooie snede maken), dan leegdrukken, schoonspoelen en opvullen met Vetramil wondzalf met honing. En dan een paar dagen die zalf erin spuiten, ging echt perfect! De bacteriën kregen zo geen kans, het heeft hier echt goed geholpen! Groetjes Suzanne”………………..

Poes toegetakeld door hond
Onze poes (11 jaar) was aangevallen, waarschijnlijk door een hond. Hij was hevig toegetakeld, en had vlak naast de bek een diepe wond die was gaan zweren. De dierenarts had geen goede werkbare oplossing, maar via via kwam ik aan Vetramil. Die zalf erop gesmeerd en binnen enkele dagen verdween het zwarte op de wond, sprong die open, en werd schoon. De wond herstelde wonderbaarlijk snel en goed. Eigenlijk dachten wij dat hij het niet zou halen, maar hij werd weer helemaal levendig. De wond is nu gesloten, er zit een flink litteken, maar de poes is weer fit!

Eigenaar poes: Mirjam en Guy

Dwergpoedel met tumortjes
Riwi - de dwergpoedel - heeft overal tumortjes die ze kapot bijt en dan bloeden en ontsteken. Met Vetramil komt het snel weer tot rust. Mw. van Veen Mijdrecht

Dierenartsen over Vetramil:

  • Dierenartsen zijn zeer tevreden over het product Vetramil® Wondzalf. De resultaten van een enquête onder dierenartsen over hun bevindingen met Vetramil® Wondzalf zijn gepubliceerd in het tijdschrift Dier en Arts: Honingzalf voor wondgenezing en huidproblemen bij dieren Dier en Arts 2006, 21e jaargang nr. 4. Download als pdf.
  • Vetramil® Wondzalf wordt ook geadviseerd door www.dierenartsonline.nl
  • Dierenartsenpraktijk De Heul, Wijk bij Duurstede: “Ik gebruik Vetramil voornamelijk voor huidwonden en chronische plekjes bij kleine huisdieren. Het hecht goed en smeert gemakkelijk uit. Ik vind ook het kleine formaat tubetje van 10 gram handig, want je hebt eigenlijk maar weinig nodig per keer. Ik ben zeer positief over dit product”
  • Dierenkliniek Den Dolder: “Ik vind het echt super spul. Ik gebruik het vooral bij honden, voor allerlei wondjes, oppervlakkige huidproblemen en oorverwondingen. Vroegere had je vette gazen die je op een wond kon doen, die gazen bleven niet plakken. Die gazen zijn niet meer te krijgen, maar nu gebruik ik Vetramil dat ik afdek met een gewoon gaasje. Door Vetramil kleeft het gaas niet aan de wond en de wondjes worden mooi schoon. Enige nadeel vind ik dat het niet zo makkelijk uitsmeert”
  • Dierenkliniek De Berg, Amersfoort: “Ik ben heel enthousiast over honingzalf. Ik gebruik Vetramil vooral voor chronisch geïnfecteerde wonden, in plaats van antibioticumzalf. Antibioticumzalf wordt naar mijn mening teveel gesmeerd. Bij paarden gebruik ik het vooral voor wonden onder de carpus (voorknie) en onder de sprong. Omdat het wat moeilijk uitsmeert op een wond breng ik Vetramil vaak eerst aan op een verbandje of op een tampon”.