Hieronder treft u een aantal reacties van gebruikers van Revamil. Neem contact met ons op indien u uw ervaring wilt delen dan voegen wij deze toe op de website.

Ontsteking
Oktober 2008, van H. Evenhuis te Assen

Mijn echtgenote kreeg plots een ontsteking boven op haar linker voet. Er ontstond een wond van ca. 4 x 6 cm. Onder periodieke controle van de huisarts en chirurg werd de wond dagelijks gereinigd en verbonden door een team van Wijkverpleegkundigen. Er werden diverse soorten helende pleisters toegepast. Alles zonder resultaat. Plots kreeg de behandelende chirurg het idee Revamil toe te passen. En zie daar, dat hielp. Binnen drie maanden was de wond gesloten en kon mijn vrouw haar voet weer gebruiken.

Brandwond
Gelezen op brandwonden.nl forum:
“Door Maike, vrijdag 28 juli 2006 16:23 uur
Ook ik heb mezelf verbrand, diep tweedegraads. Eerst gekoeld. Daarna Betadine gaasverband gedurende 5 dagen. Wel regelmatig verwisseld, zodra ik voelde dat het vast ging zitten, zodat ik niet steeds alles mee los trok. Nu gebruik ik Revamil van Bfactory. Een echte aanrader!! Het is medicinale honinggelei die je op de wond aanbrengt. Hij heeft antibacteriële eigenschappen en regenereert de huid. Hier overheen doe ik paraffine gaasverband en daaroverheen steriel gaas. Ik verschoon het met deze hitte 3x daags, maar onder normale omstandigheden is 1 of 2 keer per dag voldoende. Na 2 dagen Revamil begint de oude, dode huid zich af te stoten en zie je jonge gezonde huid ontstaan. Een echte aanrader dus. Revamil wordt vergoed door zorgverzekeraars, mits door arts voorgeschreven.”

Nare wond na verwijderen moedervlek
Een erg grote, verdachte, moedervlek op mijn hoofd moest operatief verwijderd worden door een dermatoloog, waarna door branden de wond werd dichtgeschroeid. Toen na enkele dagen het verband er af geweekt werd, kwam een zes cm grote, rauwe wond tevoorschijn, die enigszins etterde en waarvan de opdrogende korsten pijnlijk begonnen te trekken en te steken. Revamil gaf al snel na opbrengen een heerlijk verkoelend en verzachtend effect en de etter verdween voorgoed. De korsten gaven geen pijnlijke spanning meer en de wond is uiteindelijk littekenloos genezen. Mijn eerste ervaring met Revamil is die van een heerlijk werkzame zalf die niet geurt en ook nog eens heerlijk smaakt! Ries, Wageningen.

Duim tussen de deur
Tijdens het klussen in huis sloeg de deur dicht met mijn duim ertussen. De duim werd rood en gezwollen en deed lelijk pijn. Ik heb er direct Revamil® hydrofiele wondgel op gedaan, met een pleister eromheen. De pijn en de zwelling werden stukken minder en de duim is niet gaan ontsteken. Willem, Den Bosch

Schaafwond
Na een val van mijn mountainbike was mijn knie behoorlijk geschaafd. Ik heb er Revamil® hydrofiele wondgel op gesmeerd en afgedekt met een grote pleister. Die heb ik 2x per dag verschoond met nieuwe honing erop. De schaafwond ging heel snel dicht zonder dat een dikke korst ontstond. Jan, Vlijmen.

Gebeten
Toen ik mijn paard een appel voerde beet hij per ongeluk in mijn vinger. Het bloedde flink en na enkele dagen begon de vinger “te kloppen”. Ik heb er toen een paar dagen Revamil® hydrofiele wondgel opgedaan en afgedekt met een pleister. De vinger is mooi genezen zonder dat een infectie is ontstaan. Jantien, Utrecht.

Wondjes tussen de tenen
Tussen mijn tenen, vooral naast mijn kleine teen, had ik last van pijnlijke kloven. Ik heb er enkele dagen ‘s avonds Revamil op gedaan. Omdat het wat kleeft heb ik wel een katoenen sok aan gedaan. De pijn ging weg en de kloofjes waren na een week helemaal dicht. Prima product die Revamil! Josien, Wageningen.

Koortslip
Als ik een koortslip heb eindigt het altijd met een gezwollen lip met dikke korsten en dat ziet er niet uit! Nu moest ik ook nog naar een dineetje, dus geen pretje met zo’n dikke lip. Laatst hoorde ik dat met Revamil wondjes sneller helen, dus heb ik dat maar eens geprobeerd. ‘S middags had ik nog een dikke lip, ‘s avonds was het al een heel stuk minder en was de pijn vrijwel weg! Revamil kan voor mij niet meer stuk, een echte aanrader bij een koortslip. Antoinette, Doorn.

Artsen over Revamil:

In het Bronovoziekenhuis heeft uitgebreid onderzoek plaatsgevonden naar de werking van Revamil® hydrofiele wondgel bij chronische wonden. In het onderzoek werden open beenwonden en diabetische voetwonden behandeld met Revamil® hydrofiele wondgel. De wonden waren zeer chronisch en de kans op heling was gering. Het merendeel van de wonden die werden behandeld met Revamil® hydrofiele wondgel gingen dicht. De wonden werden rustig en schoon, pijn werd minder en ook vieze wondgeur verdween. Van dit onderzoek is een artikel geplaatst in het WCS nieuws.

Wilt u het hele artikel lezen klik dan op: pdf artikel

Naar aanleiding van recent onderzoek in het AMC zijn onderstaande artikelen verschenen:

 • Medical-Grade Honey Kills Antibiotic-Resistant Bacteria In Vitro and Eradicates Skin Colonization, artikel in CID naar aanleiding van onderzoek in het AMC, juni 2008. Download pdf.
 • Honey of a healer fights bacteria when drugs don`t.
  Daily Health Blog van Barton Publishing, juli 2008. Download pdf.
 • Honey eliminates refractory skin-colonizing bacteria.
  Reuters Health, juni 2008. Download pdf.
 • How sweet it is: Honey shows promise in eradicating bacteria, speeding wound healing. DermatologyTimes juli 2008. Download pdf.
 • Honey eliminates stubborn skin microbes.
  MindFood, juni 2008. Download pdf.
 • Pseudomonas aeruginosa.
  Vermelding en artikel in Wikipedia. Download pdf.
 • Honey eliminates stubborn skin microbes.
  Revolution Health, juni 2008. Download pdf.